ZF 24

Actavis a renuntat la construirea unei noi fabrici in Romania si cumparat o unitate in Itallia

18.01.2008, 16:04 23

Actavis a renuntat la proiectul de constructie a unei noi fabrici de medicamente oncologice in Romania, grupul farmaceutic islandez incheiind un acord pentru cumpararea, de la compania americana Pfizer, a unei fabrici de profil din Italia.

"Cumparand fabrica de la Nerviano, Actavis castiga timp si acces mult mai rapid la pietele oncologice. Un proiect Greenfield ar fi durat 3-4 ani cu tot cu aprobarile autoritatilor competente", a declarat astazi directorul general al Actavis Romania, Laurentiu Scheusan.

Posibilitatea construirii unei noi unitati de productie de medicamente oncologice in Romania a fost anuntata in luna august din 2006, dupa ce in luna martie a aceluiasi an grupul islandez a cumparat producatorul oncologic Sindan Pharma, in urma unei tranzactii de 147,5 milioane de euro. Pentru un an, compania a fost denumita Sindan Actavis, iar in aprilie 2007 a luat numele de Actavis Romania.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO