ZF 24

Actionarii Exxon Mobil se lupta sa schimbe mentalitatea invechita a sefului celei mai mari companii petroliere

29.05.2008, 21:30 23

Membrii familiei Rockefeller au avut un mare succes in afacerile cu petrol din Statele Unite. Ei se numara printre putinii care au reusit sa obtina, de-a lungul timpului, o avere uriasa din aceasta industrie. In prezent insa, istoria lor a ajuns deja la apogeu: anumiti membri ai celebrei familii sunt de parere ca a cam venit timpul sa se depaseasca vechile obiceuri, care aveau mare succes atunci cand "era petroului" se afla in plina dezvoltare.

Cei din familia Rockefeller si-au manifestat sprijinul fata de o revolta a actionarilor, miscare ce tulbura apele la Exxon Mobil, gigantul petrolier urmas al Standard Oil, al carei fondator a fost John D. Rockefeller. Desi noile rezolutii care au fost propuse de reprezentantii Exxon si care urmeaza sa fie supuse la vot in cadrul unei adunari a actionarilor organizata in Dallas, au obtinut sprijinul familiei Rockefeller, trei dintre ele sunt considerate ca avand foarte putine sanse sa fie adoptate.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine ce cuprind aceste rezolutii si cum se implica familia Rockfeller in protectia mediului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO