ZF 24

Actiunile Azomures coboara cu 5,7%, dupa ce conducerea spune ca reluarea productiei a fost o greseala

10.03.2009, 15:42 96

Titlurile Azomures Targu-Mures (AZO) inregistrau astazi spre finele sedintei o scadere de 6,3% pe unul dintre primele rulaje de pe Bursa, dupa ce conducerea combinatului a anuntat ca repornirea instalatiilor de productie din februarie a fost “o decizie gresita”, ducand doar la majorarea stocurilor, potrivit unui comunicat postat ieri pe site-ul propriu, sustine Mediafax.

Comunicatul nu mai este diponibil la aceasta sursa, iar reprezentantii firmei nu au oferit informatii suplimentare.

In comunicat se arata ca firma, care este lider pe piata de ingrasaminte din Romania, a fost amagita de reprezentantii Guvernului cand acestia au promis subventii pentru agricultori in vederea achizitiei de ingrasaminte.

Aceasta in conditiile in care ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat saptamana trecuta ca agricultorii nu vor primi in aceasta primavara sprijin financiar pentru achizitionarea de ingrasaminte intrucat Comisia Europeana nu a aprobat aceasta forma de sprijin, pe care o considera ajutor de stat, se mai arata in comuncat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO