ZF 24

Adevarul: Casele din estul Germaniei, tinta investitorilor care nu risca

17.06.2008, 09:39 15

Pentru investitor, cea mai mare atractie o reprezinta, de obicei, achizitiile strategice pe pietele noi, ?exotice", neexploatate, informeaza Adevarul. Acestea promit cele mai mari profituri pe termen scurt. Riscurile unor asemenea pariuri imobiliare sunt insa pe masura randamentelor.

Acesta este motivul pentru care unii jucatori imobiliari prefera investitiile ?sigure", pe termen lung. Una dintre cele mai stabile piete occidentale, Germania, ofera o destinatie propice pentru aceasta categorie de cumparatori.

In Germania de Est, preturile locuintelor par a fi atins deja punctul minim. Aceasta, dupa ani buni de scaderi, ca urmare a exodului demografic dinspre est spre vest. In mod paradoxal, tocmai aceasta situatie reprezinta principalul argument forte al unei investitii in orasele din estul tarii.

Deoarece piata imobiliara are o evolutie ciclica, urmatoarea etapa dupa scadere o reprezinta stabilizarea si apoi, din nou, cresterea. Detalii pe www.adevarul.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO