ZF 24

Agricover si Bunge lanseaza un program de sprijinire a cultivatorilor de floarea-soarelui

07.02.2008, 11:49 22

Bunge, liderul pietei pietei locale a uleiurilor vegetale, a incheiat un parteneriat cu Agricover, compania care desfasoara activitati de productie a materialului genetic pentru seminte si servicii de distributie agricola, prin care sustine fermierii romani in vederea cresterii productivitatii la floarea soarelui in acest an.

Agricover va furniza imputuri de calitate pentru infiintarea si intretinerea culturilor de floarea-soarelui, va acorda suport financiar si asigurarea recoltei, in timp ce Bunge ofera siguranta la vanzarea recoltelor, oferind un pret competitiv.

"Anul trecut industria procesatoare a cumparat materie prima de o calitate foarte slaba de pe piata interna, multi apeland si la importuri. Dorim sa sporim calitatea productiei de floarea-soarelui la nivel local pentru a avea necesarul asigurat", a declarat Robert Arsene, directorul general Agricover.

Anul trecut productia de floarea-soarelui a ajuns la aproape 530 de mii de tone, in scadere fata de anul anterior, cand s-au recoltat aproximativ 1,6 mil. tone. Romania are nevoie anual de circa 1,2 mil. tone de floarea-soarelui pentru a-si asigura necesarul de ulei alimentar


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO