ZF 24

AIPC cere blocarea actiunilor detinute de Chelu la firmele la care trebuie sa lanseze oferte de preluare

17.06.2009, 14:08 28

Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) cere Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa blocheze actiunile detinute de catre omul de afaceri Catalin Chelu, impreuna cu persoanele cu care actioneaza in mod concertat, in cadrul companiilor Altur Slatina (ALT), Mecanica Rotes (METY), Comat Galati (COTM) si Vitimas Tecuci (VITK).

In plus, AIPC cere comisiei suspendarea de la tranzactionare a celor patru emitenti, pana la intrarea in legalitate actionarilor majoritari, respectiv depunerea documentelor privind ofertele publice de preluare.

Prin solicitarea adresata catre CNVM, asociatia investitorilor doreste sa-l impiedice atat pe Chelu, cat si persoanele cu care acesta actioneaza in mod concernant, sa instraineze pachetele de actiuni care depasesc pragul de detinere de 33%.

De la inceputul lunii, Vulturul Comarnic si Celule Electrice, societati la care Chelu detine peste 49% din actiuni, au vandut aproape 1% din Altur Slatina. Cele doua societati detin, conform ultimelor raportari, 42,99% din Altur.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO