ZF 24

Aker Yards, favorabila preluarii de catre STX

08.08.2008, 12:14 11

Constructorul naval norvegian Aker Yards, care a inregistrat pierderi pentru al treilea trimestru consecutiv, isi invita actionarii "sa ia serios in considerare" oferta de preluare de 63 coroane norvegine/actiune (7,8 euro), venita din partea companiei sud-coreene STX Shipbuilding, informeaza Les Echos.

Oferta STX Shipbuilding, care detine deja o participatie de 39% la Aker Yards, valorizeaza compania la 6,8 miliarde coroane norvegiene (850 milioane euro).

"Consiliul de administrare estimeaza ca pretul oferit este inferior valorii potentiale a companiei pe termen lung dar ca acesta poate fi luat in considerare ca echitabil in conditiile actuale ale pietei", se arata intr-un comunicat al companiei. "Cu toate ca estimeaza existenta unui potential de apreciere pentru actiunile companiei pe termen lung, consiliul de administrare recomanda actionarilor sa ia serios in considerare acceptarea ofertei" STX.

Aker Yards, actionar majoritar la santierele navale din Tulcea si Braila, a raportat, pentru primul semestru, un declin de 5% al profitului inainte de deducerea impozitelor, dobanzilor, deprecierii si amortizarii (EBITDA), la 282 milioane de coroane norvegiene (35,28 milioane euro).

Grupul norvegian, controlat de compania sud-coreeana STX Shipbuilding, a inregistrat un avans al veniturilor de 19,3%, la 15,39 miliarde de coroane norvegiene (1,9 miliarde de euro), potrivit raportului financiar al Aker Yards.

Marja EBITDA a fost de 1,8%.

Aker Yards a raportat in primele sase luni din 2008 un profit dupa impozitare de 24 milioane de coroane norvegiene (3 milioane euro), comparativ cu un rezultat pozitiv de 510 milioane de coroane norvegiene (63,8 de milioane euro) in perioada similara de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO