ZF 24

Am primit factura la AH1N1: afla cat ne-a costat gripa noua!

09.02.2010, 09:44 19

Dupa aproape 7.000 de imbolnaviri confirmate, dintre care 120soldate cu deces, gripa noua ne aduce si factura de plata. Dateleavansate de Ministerul Sanatatii, arata ca nota totala de platapentru prevenirea si tratarea AH1N1 in Romania se apropie de 19milioane de euro, informeaza site-ul www.incont.ro. Cel mai mult am platit pentrupentru masti si dezinfectant (8 milioane de euro), abia apoi pentruproducerea vaccinului (5 milioane de euro).

Si, in sfarsit, o buna parte din bani s-a dus pe achizitionarea demedicamente antivirale, adica aproape 6 milioane de euro. Insumat,gripa noua a inghitit pana acum de la buget peste 53 de milioane delei (13 milioane de euro) pentru prevenirea si controlul infectieicu noul virus de tip AH1N1. Din acesti bani, 21 de milioane de lei(circa 5 milioane de euro) au fost folositi pentru producerea siachizitionarea a 5 milioane de doze de vaccin, in conditiile incare abia daca s-a folosit o treime.
Afla mai multe detalii despre numarul total de romani care s-auvaccinat impotriva gripei noi, pe www.incont.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO