ZF 24

Ana Maria si ingerii se lanseaza la Craiova

Ana Maria si ingerii se lanseaza la Craiova
24.05.2010, 13:35 26

Miercuri, 26 mai, la ora 15.00, la Casa de Cultura "TraianDemetrescu", Craiova, in cadrului proiectului Scriitori la TRADEM,va avea loc lansarea cartii "Ana Maria si ingerii", de RaduAldulescu. Este prima lansare la nivel national a cartiiimportantului prozator inaintea Targului de Carte Bookfest,programata sa aiba loc in luna iunie. Romanul va fi prezentat deNicolae Coande.

Precizarea editorului:
Pe data de 9 februarie 2009, pe adresa de email a Editurii CarteaRomaneasca sosea un mesaj cu totul neobisnuit: o romanca stabilitade multa vreme la Viena voia sa-si incredinteze drama cumplita unuiscriitor roman, care s-o transforme intr-o carte. O mama indureratastriga dupa ajutor. Pentru prima data, unui om trecut printr-o greaincercare ii venise ideea sa apeleze la puterea vindecatoare aliteraturii.
Cel care a acceptat imediat inedita provocare a fost romancierulRadu Aldulescu. Desi lucra la un nou roman, s-a intrerupt si s-aurcat in primul avion de Viena, ca sa salveze o poveste si satraduca un teribil cosmar in litera scrisa. Sa-l neutralizeze, prinforta cuvantului. Timp de o saptamana, s-a documentat. Laconic,taciturn, preocupat doar de scrisul sau, la intoarcere RaduAldulescu n-a spus decat atat: Doamna Mariana este o femeieextraordinara. A avut o viata tare chinuita. Va fi o carte... . Sis-a apucat fara intarziere de treaba.
De atunci a trecut putin mai mult de un an. Intre timp, Mariana s-arepatriat. Acum traieste la Arad, iar viata ei, pe care RaduAldulescu incearca sa o recupereze simbolic, a devenit acum unroman: romanul Ana Maria si ingerii, care a ajuns la final si vaaparea in curand la Editura Cartea Romaneasca.
Madalina Ghiu (Romania literara, nr 15, 2010)

Cartea:
Mama Anei Maria, Mariana, a fugit din Romania in 1987 si a locuitla Viena douazeci de ani. Cei mai importanti ani din viata ei. Operioada in care, alaturi de fiica ei, a incercat sa-si infruntedestinul si sa lupte cu boala necrutatoare a copilei. O boala cunume de fiara: lupus. O viata de om, la sfirsitul careia ramanamintiri si o marturisire facuta intregului univers. Din dragosteasi durerea unei mame s-a scris aceasta carte, care nu este doar opoveste adevarata, ci si un act de curaj. Curajul Marianei de a-sidezvalui cele mai intime trairi si suferinte si curajulscriitorului, Radu Aldulescu de a transforma realitatea infictiune.

Radu Aldulescu s-a nascut la 29 iunie 1954 la Bucuresti si adebutat in 1993 la Editura Albatros, cu romanul "Sonata pentruacordeon", pentru care a primit Premiul Uniunii Scriitorilor dinRomania. A mai publicat romanele: "Amantul Colivaresei" (editia I,Nemira, 1996; editia a II-a, Cartea Romaneasca, 2006), "Ingerulincalecat" (IPhoenix, 1997), "Istoria eroilor unui tinut deverdeata si racoare" (editia I, Nemira, 1998; editia a II-a, CarteaRomaneasca, 2007), "Proorocii Ierusalimului" (editia I, EdituraPublicatiilor pentru Strainatate, 2004; editia a II-a, Corint,2006), "Mirii nemuririi" (Cartea Romaneasca, 2006).
A scris scenariul filmului "Terminus Paradis" (regizat de LucianPintilie), care a obtinut Marele Premiu al Juriului la Festivalulde la Venetia.
Radu Aldulescu a fost distins cu Premiul "Ion Creanga" al AcademieiRomane, 2008, pentru romanul "Mirii nemuririi".


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO