ZF 24

Angajatorii obligati sa ofere pana la 4 l de apa pentru fiecare angajat pe perioada caniculei

05.06.2007, 15:17 22

Anagajatorii trebui sa asigure personalului pana la patru litri de apa pentru fiecare persoana, ca urmare a temperaturilor crescute inregistrate in ultimele zile si a prognozei ANMH pentru urmatoarea perioada, a anuntat astazi Inspectoratul General de Stat pentru Munca.
Pentru cei care lucreaza in aer liber se va reduce intensitatea si ritmul activitatilor fizice, se va alterna efortul dinamic cu cel static, se vor alterna perioadele de lucru cu perioadele de repaus in locuri umbrite. Pentru cei care lucreaza in spatii inchise se va asigura ventilatia la locurile de munca, se precizeaza intr-un comunicat al IGS.

Angajatorii care nu pot asigura conditiile de mai sus, de comun acord cu reprezentantii sindicatelor sau cu reprezentantii alesi ai salariatilor, vor hotari conform Ordonantei de urgenta nr. 99/2000 reducerea programului sau esalonarea pe doua perioade a zilei de lucru, se mai arata in comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO