ZF 24

Angajatorii rămân precauţi cu bugetele de HR în 2014. Doar top performerii vor avea salarii mai mari şi mai multe ore de training anul viitor

Angajatorii rămân precauţi cu bugetele de HR în 2014....

Autor: Corina Mirea, Andrei Cîrchelan

08.10.2013, 00:08 100

Criza i-a învăţat pe oamenii de resurse umane să gândească mai mult în cifre, organizaţiile nu mai investesc bani decât acolo unde trebuie, iar aşteptările au crescut pentru oamenii-cheie din organizaţii. În condiţiile unor bugete care încă stau sub „securea“ cost-cutting-ului, tot mai multe companii rămân precaute şi nu anunţă creşteri salariale semnificative decât pentru o mică parte dintre angajaţi.

Anul viitor, doar top performerii vor putea spera la creşteri sa­lariale de 20%, iar cei rămaşi în companii vor fi selectaţi cu atenţie şi trimişi la traininguri -  aceasta este una dintre concluziile celei de-a şasea ediţii a dezbaterii lunare HR Insider, or­ganizată săptămâna trecută de ZF Corporate, serviciul online specializat de ştiri cu plată al ZF.

„Din punct de vedere salarial, aşteptările nu sunt foarte mari pentru anul viitor, cel puţin la nivel general. Am putea vorbi despre creşteri salariale de aproximativ 4%, ajustate la inflaţie. Pentru top performeri în schimb, chiar şi în condiţiile unor restricţii importante de buget, majorările salariale ar putea ajunge undeva la 20%, fiind vorba despre oamenii-cheie din companii. Totuşi, ei nu reprezintă decât circa 5% din totalul populaţiei de angajaţi din România“, a explicat Liviu Duca, CFO în cadrul firmei de recrutare şi muncă temporară Adecco România, cu afaceri de peste 40 de milioane de euro anul trecut. El a mai precizat că, odată cu venirea crizei, atât furnizorii de servicii, cât şi clienţii au învăţat să folosească bugetele într-un mod mai responsabil, aceasta fiind una dintre puţinele „bile albe“ ale recesiunii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO