ZF 24

Apple, cel mai apreciat producator de computere

14.08.2007, 16:10 11

Nivelul general de satisfactie al cumparatorilor de PC-uri a scazut cu 3% fata de anul trecut, releva un studiu al Universitatii din Michigan, citat de presa internationala.
Apple si-a pastrat pozitia de lider, desi nivelul scorului sau a scazut cu 4,8% fata de anul trecut, de la 83 la 79 de puncte (dintr-un maxim de 100 de puncte). Hewlett-Packard (HP) a crescut cu 1% la 76 de puncte, in timp ce brand-ul sau Compaq a inregistrat 73 de puncte. Nivelul de satisfactie al clientilor Dell a scazut cu 5% la 74 de puncte, apropiindu-se de finalul clasmentului intocmit de Universitatea din Michigan. Analistii sustin ca planul de revitalizare a calitatii produselor si nivelului serviciilor pentru clienti, in care Dell a investit 150 mil. dolari (109,7 euro), nu pare sa dea roade. Per ansamblu, industria PC-urilor a inregistrat un scor de 75 de puncte, in scadere cu 2,6% fata de 2006. Topul realizat prezinta insa si unele surprize, cum ar fi faptul ca Yahoo! a reusit sa surclaseze pentru prima data rivalul Google pe segmentul de servicii online. Potrivit studiului, nivelul de satisfactie al utilizatorilor Yahoo! a urcat cu 3,9% fata de anul trecut, la 79 de puncte, in timp ce rating-ul Google a scazut cu 3,7% la 78 de puncte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO