ZF 24

Apple uimeşte din nou: Acţiunile gigantului american au crescut cu 11% în ultimele patru zile

Apple uimeşte din nou: Acţiunile gigantului american au...

Autor: Ştefan Stan

16.09.2016, 09:56 21013

Acţiunile Apple au înregistrat cea mai bună creştere de patru zile din ultimii doi ani, după ce joi au închis cu 3,4% în creştere. Aceasta a dus avansul din ultimele patru zile la peste 11%.

Creşterea puternică a acţiunilor Apple din trimestrul trei este o veste neaşteptată pentru investitorii care renunţaseră la speranţe pentru acţiunile companiei, scrie Bloomberg.

Acţiunile producătorului de iPhone au urcat cu 21% trimestrul acesta, ridicând şi indicele S&P 500. În acelaşi timp, numărul de deţinători instituţionali a scăzut cu 1,3%, la 3.847 de acţionari din luna iuni, în condiţiile în care 295 de dfirme şi-au lichidat poziţiile în companie.

Câştigul Apple a fost de nouă ori media din indicele S&P 500, în condiţiile în care Tim Cook, CEO Apple, a liniştit îngrijorările legate de creşterea companiei odată cu planurile de producţie.

”Managerii de fonduri din jurul lumii se simt vinovaţi că au fost prea conservatori. Lipsa de inovaţie la Apple a fost ceea ce i-a ţinut departe”, a spus Jeffery Sica, care supraveghează din calitate de preşedinte al Circle Squared Alternative Investment fonduri de 1,5 miliarde de dolari.

Apple a început să piardă din credibilitate şi din sentimentele investitorilor când a întrerupt seria de 13 ani consecutivi de creştere a vânzărilor, la începutul lui 2016.

Odată cu lansarea noului iPhone 7 şi cu popularitatea de care s-a bucurat, acţiunile gigantului american au început să revină, în condiţiile în care investitorii au reînceput să vadă potenţialul companiei.  Mai multe modele de iPhone 7 şi 7 plus au fost deja epuizate, la numai câteva zile de la lansare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO