ZF 24

Aproape 3.150 de poliţişti vor acţiona, la nivel naţional, în Noaptea Muzeelor

Aproape 3.150 de poliţişti vor acţiona, la nivel...

Autor: Departamentul Social

16.05.2015, 17:55 42

Conform sursei citate, aproape 3.150 de poliţişti, dintre care peste 2.300 de la ordine publică şi 840 de la rutieră se vor afla pe străzi, sâmbătă seara, pentru siguranţa cetăţenilor care participă la Noaptea Muzeelor.

Astfel, poliţiştii vor acţiona în zona celor peste 140 de muzee participante, precum şi în locurile unde au loc expoziţii, spectacole de muzică şi film pentru prevenirea oricăror evenimente ce ar putea să afecteze desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a activităţilor culturale.

"Poliţiştii vor fi la datorie pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, o atenţie deosebită fiind acordată menţinerii siguranţei rutiere pe şoselele aflate în imediata apropiere a obiectivelor culturale din apropierea instituţiilor culturale unde se aşteaptă un număr mare de vizitatori", precizează sursa citată.

Ajuns în 2015 la a 11-a ediţie, Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale destinate publicului larg, sărbătorit la nivel european. Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, manifestarea atrage anual în România sute de mii de participanţi. Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai - Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătoare instituită de International Council of Museums (ICOM).

Anul trecut, în România, la Noaptea Muzeelor au participat peste 150 de instituţii muzeale şi organizaţii de cultură şi educaţie din aproximativ 50 de localităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO