ZF 24

ArcelorMittal ofera 1,7 mld. dolari pentru preluarea integrala a China Oriental

ArcelorMittal ofera 1,7 mld. dolari pentru preluarea integrala a China Oriental
07.12.2007, 11:09 16

Cel mai mare producator de otel din lume, ArcelorMittal, a lansat o oferta de 1,7 miliarde de dolari pentru preluarea restului de actiuni ale companiei China Oriental, singura companie siderurgica chineza privata listata la bursa, informeaza Financial Times.

Decizia i-a fost impusa gigantului siderurgic de autoritatile pietei de capital din Hong Kong, dupa ce o investigatie a dezvaluit faptul ca Arcelor, care preluase anterior 28% din China Oriental, a actionat in mod concertat cu actionarul majoritar al companiei chineze, Han Jingyan, fiind astfel obligata sa faca o oferta de cumparare si pentru restul actiunilor.

"Nu ne-am ascuns dorinta de a avea o prezenta mai activa pe piata chineza de otel, in expansiune accelerata, iar acordurile pe care le-am incheiat reprezinta un progres major la implementarea acestei strategii", a declarat directorul general al ArcelorMittal, Lakshmi Mittal.

ArcelorMittal este prezent si pe piata din Romania, detinand combinatele siderurgice de la Galati, Iasi, Roman si Hunedoara si operatorul portuar Romportmet Galati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO