ZF 24

ARIS: Finalizarea proiectelor de investitii ar putea duce la o criza pe piata muncii din Romania

19.02.2008, 17:40 20

Romania s-ar putea confrunta cu o criza pe piata fortei de munca, dupa finalizarea mai multor proiecte de investitii care vor determina aparitia unui numar mare de locuri de munca, a declarat vicepresedintele Agentiei Romane pentru Investitii Romania (ARIS) Monica Barbuletiu, citat de Mediafax.

"Nu exista in acest moment o criza pe piata fortei de munca. Dar cand vedem o atractie atat de mare pentru Romania din partea investitorilor ne punem problema ca aceasta criza ar putea sa apara cand vor fi finalizate proiectele de investitii. In prezent, suntem destul de ingrijorati in special de evolutia acestei piete in anumite zone ale tarii, cum ar fi cea de la granita de vest", a afirmat Barbuletiu intr-o conferinta de presa.

Pentru a evita criza, Guvernul va elabora o strategie de atragere a muncitorilor romani care lucreaza in strainatate, a spus oficialul ARIS.

Reprezentantul ARIS a aratat ca alta solutie pentru reducerea deficitului de forta de munca este atragerea de muncitori straini, iar Oficiul Roman pentru Emigrari analizeaza inca problemele legate de accesul strainilor la piata romaneasca si nu a fost inca stabilit numarul maxim de permise care vor fi aprobate.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO