ZF 24

ARIS: Investitorii straini sunt ingrijorati ca nu pot gasi personal calificat

25.07.2006, 19:13 20

Investitorii straini sunt din ce in ce mai ingrijorati ca nu vor putea gasi personal calificat necesar proiectelor pe care doresc sa le dezvolte in Romania, a declarat Ana-Maria Cristina, presedintele Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS).
Reprezentantul ARIS a mentionat, de asemenea, ca investitorii sunt foarte bine informati in ceea ce priveste piata fortei de munca din Romania.
"In momentul in care le oferim o locatie in zona de Est a tarii sunt ingrijorati intr-o mai mare masura ca nu vor gasi personal calificat pentru ca stiu ca in aceasta regiune fenomenul muncii in strainatate este cel mai accentuat", a adaugat ea.
Seful ARIS apreciaza totusi ca forta de munca nu este o problema pentru piata romaneasca si reprezinta inca un avantaj competitiv fata de celelalte tari din regiune.
"Salariul mediu in Romania este de aproape trei ori mai mic decat in Ungaria si Cehia si de patru ori decat in Croatia", a mai declarat presedintele ARIS. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO