ZF 24

ARIS: Romania nu acopera cererea de parcuri industriale

19.02.2008, 16:02 31

Suprafata parcurilor industriale din Romania ar trebui sa fie mai mare cu cel putin 50% decat in prezent, pentru a acoperi cererile din partea companiilor straine pentru constructia de unitati de productie, potrivit reprezentantilor Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), citati de Mediafax.

"In prezent in Romania exista 41 de parcuri industriale, care totalizeaza circa 1.500 de hectare. In conditiile in care exista un numar tot mai mare de solicitari din partea investitorilor straini pentru amplasamente si terenuri cu suprafete mari de peste 100 de hectare, care sa dispuna de acces la retelele de utilitati, credem ca ar fi necesar ca suprafata parcurilor disponibile sa creasca cu cel putin 50%", a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele ARIS Monica Barbuletiu.

Ea a adaugat ca desi terenurile oferite spre inchiriere sau vanzare in parcurile industriale sunt deseori mai scumpe decat cele situate in afara acestora, investitorii straini le prefera datorita faptului ca au toate utilitatile necesare, implementarea proiectului fiind mai usoara.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO