ZF 24

Arsenal FC: Un britanic incearca sa-i impiedice pe americani sa puna mana pe clubul de 750 mil. euro

Arsenal FC: Un britanic incearca sa-i impiedice pe americani sa puna mana pe clubul de 750 mil. euro
10.05.2009, 13:39 25

Stephen Perry, managerul London Export Corporation, un grup comercial Anglo-Chinez, incearca sa cumpere actiuni in cadrul clubului de fotbal Arsenal, pentru ca acesta sa continue sa fie detinut de mai multi actionari, scrie The Telegraph.  El incearca sa il impiedice pe Stan Kroenke, magnat american din domeniul sportului, sa preia controlul.

Vestea implicarii lui Perry vine intr-un moment in care Kroenke, care detine 28,3% din actiunile clubului, si Alisher Usmanov, miliardarul rus cu afaceri in sectorul otelului, care controleaza 25%, se lupta pentru controlul clubului din Premier League. In cazul in care un actionar ajunge sa detina 30% din titlurile clubului, el este obligat sa faca o oferta de preluare integrala.

Surse apropiate pretind ca Perry a fost invitat de familia Carr sa achizitioneze participatia de 8% pe care ei o detin. Afacerea a cazut dupa ce familia a decis sa vanda lui Kroenke, in schimbul unei sume de aproape 50 mil. lire. In urma tranzactiei, valoarea clubului a fost estimata la 650 de milioane de lire sterline (740 de milioane de euro).
“Perry nu este anti-Kroenke, el doar crede ca patru actionari centrali si o carta a drepturilor este directia potrivita pentru acest club,” a spus o sursa apropiata. “El crede ca modelul cu un singur actionar nu este potrivit pentru un club de fobal”.

Desi era pregatit sa isi sustina financiar singur achizitia, Perry, un fan infocat al echipei Arsenal, a primit mai multe propuneri de sustinere de la mai multi investitori bogati.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO