ZF 24

ASF a avizat statutul Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România

ASF a avizat statutul Biroului Asigurătorilor de...

Autor: Roxana Rosu

06.03.2017, 16:04 83

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat statutul Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), în contextul reorganizării asociaţiei, ai căror membri sunt societăţile de asigurare care au dreptul, în baza legii, să practice în România asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule (RCA).

Procesul de reorganizare a BAAR presupune, printre altele, preluarea activităţii şi a patrimoniului Fondului de Protecţie a Victimelor Străzii (FPVS), constituirea unui fond naţional de protecţie, prin contribuţia membrilor săi, precum şi gestionarea şi dezvoltarea bazei de date CEDAM.

Scopul asociaţiei este acela de a include şi de a menţine asigurătorii care practică RCA în România în sistemul Internaţional Carte Verde, precum şi acela de a îndeplini atribuţii de organism de plată a despăgubirilor, de organism de compensare şi de centru de informare.

Obiectivele BAAR vizează în principal protejarea persoanelor prejudiciate prin accidentele rutiere provocate de vehicule şi punerea la dispoziţia autorităţilor şi a persoanelor interesate a datelor şi informaţiilor utile în domeniul asigurării RCA.

BAAR devine, alături de Fondul de Garantare a Asiguraţilor, cea de a doua instituţie fundamentală care contribuie la stabilitatea şi dezvoltarea pieţei asigurărilor din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24