ZF 24

Autoritatea de Control: ARIS nu a respectat prevederile legale privind achizitiile publice

16.03.2007, 14:22 16

Agentia Romana pentru Investitii Straine nu a respectat prevederile legale privind achizitiile publice, depunerea declaratiilor de avere si a incalcat regimul confidentialitatii documentelor, iar vicepresedintele ARIS a primit foloase necuvenite, potrivit Autoritatii de Control a Guvernului.

Verificarile, care au vizat activitatea ARIS in 2006, au mai evidentiat absenta unui regulament de lucru al comisiei care acorda vize de lunga sedere pentru strainii care desfasoara activitati comerciale in Romania, iar regulamentul de organizare si functionare a institutiei nu a fost adus in concordanta cu modificarile legislative ulterioare.

De asemenea, au fost constatate deficiente in ceea ce priveste achizitiile publice si organizarea primirii si solutionarii petitiilor.

Raportul de control, care contine masurile de remediere a deficientelor, a fost transmis atat Agentiei, cat si Sectiei Urmarire Penala si Justitie a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, intrucat au fost semnalate fapte de natura penala. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO