ZF 24

Autoritatile romane ar putea primi pana luni scrisoarea de incepere a procedurii de infringement

27.06.2007, 18:44 10

Comisia Europeana pregateste scrisoarea destinata autoritatilor romane in cadrul procedurii de infringement declansata miercuri impotriva Romaniei in cazul "actiunii de aur" detinuta de stat la Petrom, urmand ca aceasta sa ajunga cel tarziu la inceputul saptamanii viitoare.
"In mod normal, scrisoarea este transmisa in termen de 24 de ore. Juristii au foarte mult de munca asa ca nu pot spune exact cand va ajunge scrisoarea", a declarat agentiei Oliver Drewes, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru piata interna.
Romania trebuie sa formuleze un raspuns in termen de doua luni de la primirea scrisorii.
Trimiterea scrisorii catre autoritatile statului membru vizat reprezinta prima etapa a procedurii de infringement, care culmineaza cu inaintarea dosarului catre Curtea Europeana de Justitie.
Comisia Europeana a declansat astazi procedura de infringement impotriva Romaniei in cazul "actiunii de aur" detinuta de stat la Petrom, iar autoritatile romane au termen de doua luni pentru a transmite un raspuns. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO