ZF 24

AVAS va trece la privatizari conditionate

03.02.2008, 12:38 14

AVAS va impune investitorilor interesati de preluarea societatilor din aparare sau de firmele amplasate in marile orase sa pastreze obiectivul de activitate si sa isi asume programe de investitii, metoda de privatizare prin care se va evita transformarea afacerii in proiecte imobiliare, informeaza Mediafax.

"Sunt cateva societati comerciale care se afla in special in marile orase, a caror valoare pentru investitii imobiliare tinde sa fie egala sau mai mare cu afacerea in sine, si in acele cazuri e foarte bine sa nu vinzi chiar fara nicio conditie. Vrem sa ne asiguram ca acolo investitorul vrea sa faca in continuare o afacere rentabila si nu o constructie imobiliara", a declarat agentiei Mediafax presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu.

Potrivit acestuia, printre firmele la care privatizarea va fi conditionata se regasesc societatile din domeniul de aparare, Oltchim, Salrom, Avioane Craiova. Alte unitati ar putea fi Baneasa si Aversa din Bucuresti.

Atanasiu a adaugat ca va propune Guvernului sa modifice legislatia din domeniul privatizarii in concordanta cu normele UE, asa incat sa fie evitate alte posibile investigatii din partea Comisiei Europene in ceea ce priveste acordarea unor ajutoare de stat ilegale.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO