ZF 24

Aviatia Utilitara spune ca nu se opune fuziunii aeroporturilor, dar vrea sa isi recupereze terenul

06.06.2007, 17:13 26

Aviatia Utilitara Bucuresti nu se opune fuziunii aeroporturilor din Baneasa si Otopeni, insa intentioneaza sa recupereze o suprafata de 8,9 hectare de teren, detinut de firma, care a fost inclusa in patrimoniul aeroportului, se arata intr-un comunicat al companiei.
Aviatia Utilitara a solicitat Registrului Comertului extragerea din activul aeroportului Aurel Vlaicu Baneasa a suprafetei care apartine societatii sau plata acestei suprafete, se mai arata in comunicat.
In ceea ce priveste o suprafata de 18 hectare revendicata de Aviatia Utilitara Bucuresti, amenajata ca pista inierbata a aerodromului companiei, firma apreciaza ca titlul de proprietate a fost eliberat in mod eronat in favoarea aeroportului Baneasa din anul 1994. Consiliul Imputernicitilor Statului, Oficiul de Cadastru si Primaria Municipiului Bucuresti au avizat favorabil trecerea in capitalul Aviatiei Utilitare, se precizeaza in comunicat.
Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat ieri ca procesul de inregistrare formala a fuziunii dintre aeroporturile din Baneasa si Otopeni a fost blocat prin ordin al judecatorului delegat de la Registrul Comertului, pentru solutionarea unei contestatii depuse de Aviatia Utilitara.
In prezent, conform proiectului de fuziune, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti are un capital social de aproximativ 143 milioane lei. Totodata, terenul aferent Aeroportului Baneasa a fost evaluat la zece euro pe metru patrat.
Printre avantajele fuziunii au fost mentionate gestiunea unitara a resurselor financiare si umane din cele doua aeroporturi, existenta unei structuri centrale si a unei strategii de dezvoltare comune, precum si un management general.
Compania Aeroporturi Bucuresti va avea aceiasi actionari, respectiv Ministerul Transporturilor, cu 80%, si Fondul Proprietatea - 20%. Mediafax


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO