ZF 24

Avocatul Francisc Peli: Un avocat junior ia 1.100 euro brut şi contribuie la încasări după şase luni

Avocatul Francisc Peli: Un avocat junior ia 1.100 euro...

Autor: Andrei Cîrchelan

10.12.2013, 00:06 367
Un avocat intrat pe un post de junior în casa de avocatură PeliFilip trece prin trei interviuri, inclusiv o etapă de testare psihologică, după care primeşte o ofertă salarială de aproximativ 1.100 euro brut şi începe să contribuie la încasările firmei în aproximativ şase luni, potrivit avocatului Francisc Peli, coordonatorul firmei de avocatură.
 
„Noi facem în general recrutări de oameni cu o performanţă academică foarte bună, după care urmează trei interviuri în care punem întrebări legate de o gamă foarte largă de aspecte, inclusiv cele tehnice şi cele care ţin de personalitate“, a spus Peli, adăugând că testarea psihologică este o metodă de intervievare implementată recent.
 
Odată intrat în firmă, pentru avocatul junior urmează o perioadă de acomodare şi instruire, urmând ca în aproximativ şase luni acesta să intre în fluxul de încasări al firmei, în cadrul unuia dintre departamente.
 
Firma, care desfăşoară în prezent campania de recrutare pentru anul viitor, şi-a crescut în ultimii ani echipa de real estate, deşi sectorul imobiliar a fost unul dintre cele mai afectate de criză şi a înregistrat creşteri importante la nivel de avocaţi şi pe zona de litigii.  „Un exemplu de zonă unde am crescut este real estate-ul, unde am plecat în criză cu cinci oameni şi acum suntem 14. Un alt exemplu este zona de litigii, unde nu aveam echipă în 2008, iar acum avem 17 oameni“, a spus Peli, adăugând că firma are în prezent peste 60 de avocaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO