ZF 24

Azomures amana discutiile privind vanzarea uzinei de materiale fotosensibile

29.03.2007, 11:08 14

Consiliul de administratie (CA) al combinatului chimic Azomures a amanat, pentru 28 aprilie, discutiile privind vanzarea uzinei de materiale fotosensibile, aflata in conservare din 2003, si a participatiei de 50% detinuta la firma Depomures, a anuntat compania.

Data initiala de discutare a tranzactiilor era 26 aprilie.

Azomures a anuntat, la inceputul lunii martie, ca grupul francez Gaz de France, actionarul majoritar al distribuitorului de gaze naturale Distrigaz Sud, ar putea prelua actiunile companiei la firma Depomures din Targu Mures, avand ca obiect de activitate inmagazinarea de gaze naturale.

In anul 2003, Azomures a inchis sectia de materiale fotosensibile, din cauza pierderilor semnificative, concentrandu-se pe activitatea principala, productia de ingrasaminte chimice.

Anul trecut, Azomures a inregistrat o cifra de afaceri de 709,3 milioane lei, in crestere cu aproape 4%, dar a trecut pe pierderi, cu un rezultat negativ de 2,42 milioane lei.

Compania a fost privatizata in 1998, actionarul majoritar fiind Transworld Fertilizers Holding - Luxemburg, si este listata la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO