ZF 24

Azomures va functiona inca doua luni la 50% din capacitate

20.05.2009, 17:09 21

Conducerea Azomures Targu-Mures (AZO) a decis sa prelungeasca cu inca doua luni, pana la 31 iulie perioada in care producatorul de ingrasaminte are inchise o parte din instalatii, si va astfel functiona la jumatate din capacitate in aceasta perioada, potrivit unui raport publicat pe Bursa.

“Avind in vedere ca pina la aceasta data motivele care au dus la restringerea temporara a activitatii de productie, nu s-au schimbat favorabil, respectiv cererea de ingrasaminte este mica atit pe piata externa cit pe piata interna, iar preturile de vinzare se incadreaza inca in valori mici, astfel ca nu exista premize certe ca activitatea de productie poate fi reluata la capacitate in conditii de eficienta, perioada de restringere temporara a activitatii de productie, la circa 50% din capacitate, se prelungeste pina la data de 31.07.2009, cu posibilitatea incetarii/prelungirii, in functie de conditiile economico- financiare si comerciale viitoare”, se arata in comunicat.

Azomures si-a sistat prima data respectivele instalatii la inceputul lunii trecute, fapt pentru care o parte din angajati vor fi trimisi in somaj.

In prezent, circa 430 din cei 2610 salariati ai societatii nu vor lucra pana la finele lui iulie, si vor beneficia de ajutorul de somaj de 75% din salariu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO