ZF 24

Bacău: 30 de gospodării din satul Schineni au fost inundate în urma revărsării Siretului

01.07.2010, 14:07 52

Un număr de 30 de gospodării din satul Schineni, comunaSăuceşti, judeţul Bacău, au fost inundate, joi, în urma revărsăriiSiretului, la ora transmiterii acestei ştiri acţiunea de evacuare alocalnicilor fiind în curs de desfăşurare, informează Mediafax.

Deşi au muncit încă de la începutul săptămânii să înalţe diguride protecţie, acestea nu au făcut faţă debitului în creştere alSiretului.

"Am pierdut lupta cu Siretul. Chiar dacă am făcut eforturi mariîn ultimele 48 de ore, nu am reuşit să facem faţă debitului încreştere", a declarat Constantin Scripăţ, subprefectul judeţuluiBacău.

Unii localnici au încărcat în căruţe sau maşini câteva lucrurişi animalele şi au plecat la rude, însă alţii nu vor să-şipărăsească locuinţele de frica hoţilor.

Sinistraţii vor fi duşi în căminele liceelor din municipiulBacău, acolo unde s-au pregătit saltele pentru cei care nu au undese refugia. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24