ZF 24

Bancherii cer Guvernului formarea unui fond special destinat salvarii bancilor

12.01.2009, 16:41 14

In cadrul intalnirii de astazi, avuta la Ministerul de Finante intre ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, si reprezentantii sindicatelor si patronatelor, bancherii au solicitat alocarea de catre guvern a unor sume pentru constituirea unui fond destinat salvarii bancilor in Romania indiferent de natura capitalului pentru evitarea unui risc sistemic.

De asemenea, in cadrul intalnirii s-a cerut reducerea rezervelor minime obligatorii si a dobanzii cheie a BNR, modificarea regulamentului pentru creditarea persoanelor fizice si garantarea de catre BNR a decontarilor pentru plasamentele interbancare, a declarat Dumistru Costin, presedintele Blocului National Sindical.

Eugen Dijmarescu, viceguvernator al BNR, si Valentin Lazea, economistul-sef al BNR, participa la discutiile care au loc intre ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, si reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor pentru stabilirea unor masuri anticriza in vederea atenuarii tendintei de incetinire a economiei. De asemenea, este prezent Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO