ZF 24

BCE: Gripa porcina nu va afecta economia

30.04.2009, 15:26 16

Epidemia de gripa porcina nu va afecta economia mondiala, a declarat joi Edwald Nowotny, membru in consiliul de guvernare al Bancii Centrale Europene, citat de Reuters.

Virusul care a ucis in ultima saptamana 176 de persoane in Mexic, a traversat globul, fiind confirmat pana acum in 10 state din America, si Europa. Intrebat despre gripa porcina, Nowotny a spus: "nu cred ca va avea un impact major, cel putin daca volumul este la nivelul la care il stiu eu".

Ingrijorarie privind extinderea virusului H1N1 in Europa au crescut ieri, dupa ce Germania si Austria au confirmat aparitia unor persoane infectate pe teritoriul lor, la scurt timp dupa ce Spania anuntase prezenta gripei.

Joi, la Arad, a aparut o suspiciune de gripa porcina la un tanar intors recent din Spania, care s-a prezentat la medic dimineata cu simptome de raceala. Autoritatile au negat insa ca ar fi vorba de gripa porcina, pentru ca aradeanul nu a vizitat regiunea infectata din Spania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24