ZF 24

BCE va continua lupta impotriva inflatiei

23.01.2008, 11:45 14

Presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a declarat ca este decis sa lupte cu inflatia chiar si dupa ce pietele bursiere au cazut iar Rezerva Federala a redus rata dobanzii, informeaza Bloomberg.

"Mai ales in momentele unei corectii semnificante a pietei si in momentele turbulente, este responsabilitatea bancii centrale sa opreasca cresterea inflatiei pentru a evita o marire a volatilitatii pietei", a declarat Trichet in cadrul unei sedinte a Parlamentului European.

Desi Fed a redus rata dobanzii cu 0,75%, la 3,5%, dupa ce pietele internationale au cazut ca urmare a ingrijorarilor privind o eventuala recesiune, Banca Centrala Europeana isi exprima increderea ca viitorul economic al Europei este inca bun, motiv pentru care nu are de gand sa reduca dobanda, in speranta reducerii inflatiei.

Urmatoarea intalnire a Bancii Centrale Europene, unde se va decide o eventuala noua scadere a ratei dobanzii, va avea loc pe 7 febriarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO