ZF 24

BCR: Guvernul ar trebui sa incurajeze comasarea suprafetelor agricole

21.09.2009, 14:41 14

Guvernul ar trebui sa elaboreze un plan de incurajare, chiarprin programe fiscale, a comasarii suprafetelor agricole inexploatatii mari, in special in domeniul cerealier, masuraesentiala pentru ca statul sa poata deveni in timp un exportatornet, potrivit economistului-sef al BCR, Lucian Anghel.

Raportul BCR asupra agriculturii romanesti arata ca orice masurafiscala care ar putea sa incurajeze formarea de astfel de asociatiiar fi benefica, orice intarziere putand avea efecte nedorite asupraeconomiei.

"Intarzierea in continuare a procesului de restructurare aagriculturii va avea efecte nedorite asupra economiei romanesti,inclusiv prin presiunile asupra ratei inflatiei. Guvernul ar trebuisă elaboreze un plan de încurajare a comasarii suprafeteloragricole in mari exploatatii, in special in domeniul cerealier, incaz contrar problemele actuale vor persista multi ani de acuminainte", se arata in raportul BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO