ZF 24

Belarusul mai are o luna sa plateasca datoria de 400 mil. dolari la Gazprom

25.05.2007, 16:42 13

Belarusul are datorii de 400 milioane dolari catre grupul rus Gazprom, pentru livrarile de gaze naturale efectuate in 2007, si are la dispozitie mai putin de o luna pentru a efectuarea platilor, a declarat vicepremierul guvernului de la Minsk, Vladimir Semasko, citat de Reuters.

"Trebuie sa gasim o solutie pentru a achita datoria inainte de 23 iulie. Nu ascundem faptul ca situatia nu este usoara, iar pretul gazului, de 100 de dolari pentru mia de metri cubi, este foarte ridicat. Avem nevoie de timp pentru a ne adapta", a afirmat Semasko.

Reprezentantii Gazprom au refuzat sa comenteze informatiile.

Gazprom, cel mai mare producator de gaze naturale, la nivel mondial, a fost implicat timp de aproape un an, pana la 31 decembrie 2006, intr-o disputa cu Belarusul, referitoare la pret.

Oficialii europeni urmaresc atent relatiile dintre cele doua parti, intrucat aproximativ 20% din exporturile Gazprom catre Europa tranziteaza Belarusul, iar autoritatile de la Minsk au amenintat ca vor opri fluxururile de gaze care tranziteaza teritoriului, daca nu ajung la un acord cu partea rusa. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24