ZF 24

Berceanu va cere FMI cresterea cheltuielilor cu 0,4-0,5% din PIB pentru investitiile mari initiate la minister

03.05.2010, 14:54 13

Ministrul Transporturilor Radu Berceanu intentioneaza sa cearaFMI cresterea cheltuielilor cu 0,4-0,5% din PIB pentru investitiilemari initiate la minister, sustinand ca Romania poate sa-si permitaun deficit mai mare pe perioada crizei avand in vedere nivelulredus al datoriei publice.

"Eu am de gand sa cer 0,4-0,5% din PIB pentru investitiile marideja pornite in infrastructura. Am putea sa ne permitem un deficitbugetar mai mare, pentru unu-doi ani, acum cand cand este criza maimare cu conditia ca diferenta asta de deficit sa se duca numai ininvestitii realizate in Romania", a spus Berceanu la MinisterulFinantelor, inainte de intalnirea cu delegatia FMI.

Ministrul a precizat ca tinta de deficit bugetar de 5,9% din PIBa fost previzionata la inceputul anului pe un anumit grad deincasari la buget, mai mare decat cel realizat.

"Se pare ca incasarile nu vor fi chiar la acest nivel. Cei desus ne spun ca o sa avem un deficit mai mare doar ca sa acoperim cen-am incasat din ce s-a previzionat. Cred ca Ministerul Finantelorare un rol important nu doar de a spune ministerelor de unde sataie, ci sa mia si adune taxele si impozitele actuale", zisBerceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO