ZF 24

Bernanke: Perspectivele de revenire a economiei globale sunt bune

Bernanke: Perspectivele de revenire a economiei globale sunt bune
21.08.2009, 17:38 23

Economia globala pare sa isi revina dupa recesiunea prin care a trecut, recuperarea urmand sa fie insa inceata si plina de riscuri, a declarat presedintele Rezervei Federale americane (banca centrala), citat de Reuters.

"Dupa ce a suferit o contractie drastica in ultimul an, activitatea economica pare sa isi revina, atat in SUA cat si peste hotare, perspectivele de revenire pe crestere pe termen scurt parand bune", a spus Bernanke.

"Desi am evitat ce este mai rau, exista inca riscuri", a tinut sa mentioneze acesta, atentionand ca "revenirea ar putea fi relativ inceata la inceput, in paralel cu scaderea somajului de la cele mai inalte niveluri atinse pana acum".

Conform acestuia, criza a indicat o nevoie "urgenta" de a elimina slabiciunile structurale din sistemul financiar, referindu-se aici in principal la modalitatea prin care guvernele trebuie sa stabileasca si supervizeze regulile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO