ZF 24

Boc: Lansarea cifrei de 100.000 bugetari concediati, un inceput gresit de mandat al unor ministri

19.01.2010, 11:26 19

Lansarea cifrei de 100.000 bugetari concediati a fost un inceputgresit de mandat al unor ministri care s-au pronuntat pe aceastatema inaintea unei analize in Guvern, a afirmat luni seara, la OTV,premierul Emil Boc.

Primul care a lansat o cifra privind disponibilizarile dinadministratie in acest an a fost ministrul munciii, Mihai Seitan.El a vorbit, la finele anului trecut, la audierea sa in Parlament,ca anul acesta ar putea fi disponibilizati 70-80.000 de persoanedin administratie. La dezbaterea pe buget, ministrul finantelor,Sebastian Vladescu, a spus ca nu face comentarii pe temadisponibilizarilor din administratia publica, precizand insa caexista un program pentru circa 100.000 de disponibilizari care vafi aplicat de institutiile din sectorul bugetar.

Premierul nu a spus la care dintre ministri se refera, dar asubliniat: "A fost un exercitiu gresit de inceput de mandat al unorministri si am atras atentia ca nu exista nicio baza reala sa fiepronuntate astfel de cifre. Mai intai trebuie efectuata o analizain Guvern, sa se stabileasca exact unde exista surplus si pe urmasa luam decizii".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO