ZF 24

Bogdan Balasa, General Manager, HILS Development: Deficitul de pe piata rezidentială din Bucureşti este de 150-200.000 de unităti locative şi probabil se vor livra 17-18.000 de unităti anul acesta

Bogdan Balasa, General Manager, HILS Development:...

Autor: Roxana Rosu

15.04.2024, 11:10 151

Deficitul de pe piata rezidentială din Bucureşti este de 150-200.000 de unităti locative şi probabil se vor livra 17-18.000 de unităti anul acesta, a declarat Bogdan Balasa, General Manager, HILS Development.

”90% din apartamentele din Bucureşti sunt vechi. Iar cele făcute în anii 60-70 încep să aibă probleme tot mai mari. Ar fi nevoie de minim 30.000 de locuinte livrate pe an”.

În Bucureşti , tranzactiile au crescut cu 20-25% în acest an şi HILS Development spune că vânzările companiei au urcat cu 25-30%. ”Se vede o creştere a creditării. Avem 30% din clienti care revin şi cumpără alte locuinte”

Ce a mai declarat Bogdan Balasa:

Avem 6 proiecte în dezvoltare, în diferite stadii. Vrem să finalizăm 1000 de unităti pe an în următorii 3 ani. La HILS Pallady am adus o clinică medicală, spatii comerciale, vom aduce şi farmacie.

Luăm în calcul să dezvoltăm acolo şi o clădire de birouri.  Lucrăm şi la zona de entertainment. Cred că zona s-a dezvoltat mult şi are nevoie de un centru comercial, un mall.   Avem 30.000 de locuitori în complex, în 11.000 de unităti locative.

Am demarat anul trecut HILS Republica care se va dezvolta în 10 ani, un proiect de regenerare urbană pe o zonă dezafectată. Va avea 5000 de unităti locative, şcoală, parcuri, magazine, centru de fitness. Va fi o dezvoltare spectaculoasă şi are o conectivitate foarte bună cu statia de metrou.

Lucrăm la autorizare unui proiect în zona de nord şi probabil va anunta la finele anului. Vrem să mergem cu Hils în toate zonele oraşului, ele fiind dedicate middle market.

HILS Sunrise a fost lansat anul trecut, cu finalizare în 2025, un proiect cu 700 de locuinte, dar pe zona upper market.

În total, avem 2500 de unităti la vânzare acum

Construim de 19 ani locuinte în Bucureşti, am  ajuns la 11.000 unităti finalizate, pentru peste 30.000 rezidenti. Zona Pallady s-a dezvoltat spectaculos în ultimii 10 ani, mai ales datorită prelungirii liniei de metrou M3. Întâi s-a dezvoltat zona comercială şi apoi cea rezidentială.

De la următorul primar, oricare ar fi el, dorim un dialog. O dezvoltate sustenabilă nu se poate face decât printr-o colaborare public-privat. Am văzut la târguri din străinătate autorităti publice din tări precum Polonia venind cu proiecte pe care le prezentau investitorilor.

Noi avem planuri pentru încă 20 de ani şi credem că Bucureştiul se va dezvolta armonios în continuare, nu doar în anumite zone.

Bucureştul este foarte ofertant. Există încă multe foste platforme industriale abandonate, bine conectate, şi cred că vom vedeam mult proiecte de regenerare urbană în următorii ani.

Dezvoltatorii serioşi, cu pipeline, cu proiecte  valoroase vor rezista în piată. Piata locală este tânără încă, are cam 21 de ani. Locuintele viitorului trebuie să aibă elemente de sustenabilitate, eco-friendly.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO