ZF 24

Bogdan Georgescu, Colliers: S-ar putea ca Patriciu sa mai faca si alte achizitii

Bogdan Georgescu, Colliers: S-ar putea ca Patriciu sa mai faca si alte achizitii
23.12.2008, 15:14 99

Oferta derulata de Dinu Patriciu pentru preluarea fondului britanic de investitii imobiliare Fabian Romania, care are 11 proiecte pe piata locala, ar putea fi urmata si de alte achizitii imobiliare ale omului de afaceri, a declarat Bogdan Georgescu, managing partner al companiei de consultanta Colliers International.

"Tranzactia dintre Dinu Patriciu si Fabian nu va stabila un trend pe piata, pentru ca sursele de capital sunt foarte restranse in aceasta perioada. Insa s-ar putea ca Dinu Patriciu sa mai cumpere proprietati imobiliare, avand in vedere ca este interesat de acest sector”, afirma Georgescu. Dinu Patriciu a ajuns saptamana trecuta la un acord pentru preluarea fondului de investitii imobiliare britanic Fabian Romania, listat la bursa AIM din Londra, in cadrul unei tranzactii realizate in doua transe, ce va ajunge la circa 50,8 mil. euro.

Totusi, aceasta achizitie este una izolata pe piata imobiliara, urmand ca in prima parte a anului viitor numarul tranzactiilor sa fie foarte redus. “Este greu de spus daca anul viitor se vor derula tranzactii. Poate doar in a doua parte a anului, cand se va relaxa sistemul de finantare”, spune Georgescu.

Piata imobiliara isi va continua cresterea pe termen lung, insa pe termen scurt vor aparea convulsii puternice la care doar companiile puternice vor rezista. “2009 va fi un an de reasezare a pietei, in care se vor schimba multe, incepand de la sursele de finantare, la investitori si la structura tranzactiilor. Abia dupa primele sase-noua luni vom vedea mai multe tranzactii”, explica reprezentantul Colliers International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO