ZF 24

Bosch caută 100 de oameni pentru fabrica de componente auto de la Jucu

Bosch caută 100 de oameni pentru fabrica de componente...

Autor: Laurentiu Cotu

15.04.2013, 14:20 1106

Compania germană Bosch recrutează aproximativ 100 de oameni pentru fabrica de componente auto de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui târg de joburi organizat în această săptămână la Cluj-Napoca. Nemţii caută ingineri cu diferite specializări atât pentru producţie, cât şi pentru cercetare şi dezvoltare, personal din domeniul economic şi administrativ, persoane cu studii medii pentru activitatea de producţie, dar şi tineri cu potenţial, pe care să-i pregătească pentru o viitoare carieră de management.

 

Posturile disponibile sunt afişate pe site-ul companiei, la secţiunea cariere. Evenimentul se va desfăşura la Casa De Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, târgul de joburi fiind organizat de Bosch în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj.

Pe lângă posibilitatea de a aplica direct în cadrul târgului şi de a vorbi faţă în faţă cu personalul de resurse umane al concernului german, în timpul acestui eveniment Bosch va organiza şi o serie de discuţii libere şi prezentări în cadrul cărora persoanele interesate pot afla detalii despre activitatea din noua fabrică, despre politicile de personal, dar şi despre munca de zi cu zi din diviziile de calitate, cercetare şi dezvoltare sau logistică.

“Bosch a început angajările încă din luna octombrie a anului trecut, dar până acum am recrutat personalul de specialitate, care avea nevoie de o perioadă de acomodare şi şcolarizare mai îndelungată, noii angajaţi fiind trimişi la training în mai multe fabrici Bosch din Europa. Acum începem recrutările pentru restul poziţiilor’’, a declarat Brigitte Eble, director general al Robert Bosch şi reprezentanta grupului Bosch în România. Bosch va deschide la Cluj atât un centru de cercetare şi dezvoltare, cât şi o unitate de producţie pentru industria auto.

În această vară, grupul Bosch va finaliza lucrările de construcţie pentru noua fabrică din Cluj destinată producţiei şi dezvoltării unităţilor electronice de comandă pentru industria auto, conform oficialilor Bosch, Până la finele anului, în jur de 325 de angajaţi îşi vor desfăşura activitatea în cadrul unităţii de la Cluj, iar în următorii ani locaţia va fi extinsă.

Într-o primă fază, cea de construcţie, investiţiile planificate se ridică la valoarea de 77 de milioane de euro, iar noul centru Bosch de la Jucu va avea o suprafaţă totală de circa 38.000 de metri pătraţi. Din punct de vedere organizaţional, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori pentru industria auto şi alte domenii. Divizia are 17 unităţi de producţie la nivel mondial şi un număr de aproximativ 20.000 de angajaţi.

Grupul Bosch este prezent în România în oraşele Bucureşti, Blaj şi Timişoara. În Bucureşti, Bosch este prezent din anul 1994  printr-o societate de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire, de securitate, de siguranţă şi comunicaţii, echipamente auto pentru piaţa de aftermarket, dar şi prin BSH Electrocasnice, din anul 1999. Din 2005, la Blaj se află o unitate de producţie pentru tehnică liniară, care este în prezent extinsă cu o unitate de producţie destinată industriei auto. Din 2008, în Timişoara se află un centru de comunicare Bosch. La începutul anului 2012, numărul total de angajaţi ai concernului Bosch în România a ajuns la circa 1.400 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO