ZF 24

BRD lanseaza o noua versiune a serviciului de internet banking, cu tastatura virtuala

22.03.2010, 13:19 452

BRD, unul dintre cei mai puternici jucatori pe piata de internetbanking, a lansat o noua versiune a serviciului de internet bankingdestinat clientilor persoane fizice, prin care utilizatorii potconstitui orice tip de depozit la termen, pot citi contractele pecare le are incheiate cu banca si pot utiliza noua tastaturavirtuala.

Aceasta apare pe ecran ca o fereastra noua cu caractere numericepozitionate aleatoriu si dinamic, avand rolul de a creste gradul desecuritate a operatiunilor, anunta banca intr-un comunicat.

"Noua versiune arata importanta pe care o acordam acestui canal,complementar retelei noastre de agentii, astfel incat sa oferimclientilor nostri posibilitatea unei alegeri cat mai variate cuputinta pentru a ne contacta", spune Philippe Lelarge, directorulexecutiv al Departamentului de Strategie si Marketing al BRD.

Serviciul de internet banking pentru persoanele fizice de la BRDare in prezent 250.000 de abonati. O pondere de 40% dintre acestia,adica 100.000 de utilizatori, utilizeaza serviciul cel putin o datape luna. Numarul utilizatori activi a crescut cu 60% pe parcursulanului trecut, potrivit informatiilor furnizate ZF de banca.

"Prin intermediul serviciului BRD-Net (destinat persoanelorfizice - n.r.), s-au derulat aproximativ 870.000 de tranzactii in2009 (plati intra si interbancare, schimb valutar, plati facturi),in valoare totala de aproximativ un miliard de lei", spun pentru ZFreprezentantii bancii.

Competitorul BRD pe piata serviciilor de internet banking esteING, care s-a impus atat pe segmentul de retail, cat si pesegmentul de clienti corporate.

Serviciile de internet banking presupun efectuarea de operatiunibancare online, fara a fi necesara deplasarea clientului la ghiseulbancii, si au avantajul unor costuri mai reduse, atat pentruutilizatori, cat si pentru banca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24