ZF 24

Bristol-Myers Squibb va plati 515 mil. dolari pentru inchiderea unui caz de frauda

30.09.2007, 15:40 18

Producatorul american de medicamente Bristol-Myers Squibb (BMS) va plati peste 515 milioane dolari (circa 364,03), in urma unui acord cu Departamentul de Justitie din Statele Unite, pentru inchiderea unui caz in care era acuzat de frauda si cresterea artificiala a preturilor, informeaza Mediafax.

Grupul a fost acuzat ca a efectuat plati ilegale catre medici, sub acoperirea unor participari ale acestora la diverse programe, care au inclus calatorii in statiuni de lux, pentru a-i determina sa prescrie medicamente produse de BMS.

De asemenea, divizia Apothecon a grupului ar fi platit retaileri si comercianti en-gros pentru a-i comercializa medicamentele.

In cadrul acordului incheiat cu justitia, BMS a acceptat sa intre intr-un "Program de integritate corporatista", pe termen de cinci ani, care va fi aplicat impreuna cu Biroul Inspectorului General al Departamentului american pentru Sanatate si Servicii Umane.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24