ZF 24

Bulgaria spune ca nu mai intra anul acesta in camera de asteptare pentru euro din cauza deficitelor mari: "Am mintit UE fara sa vrem"

09.04.2010, 16:15 27

Primul-ministru bulgar Boriko Borisov a anuntat vineri caBulgaria va renunta oficial la intrarea in calendarul ERM-2 anulacesta, dupa ce deficitul bugetar real a fost mai ridicat decat celraportat din cauza unor achizitii nebugetate, oficialul recunoscandca a "mintit" involuntar UE in privinta calendarului de pregatirepentru aderarea la moneda unica, scrie Reuters.

"Renuntam oficial la planurile de solicitare a intrarii in ERM-2deoarece ar fi insultatoare, tinand cont de acest deficit. Practic,am mintit colegii din UE privind stadiul de pregatire in care neregasim pentru zona euro, fara a avea cunostinta despre aceastacapcana", a declarat Borisov.

Borisov, al carui cabinet a preluat puterea in iulie 2009, aaratat ca fostul guvern, condus de socialisti, a incheiat zeci decontracte de achizitii nebugetate pana acum si care umfla deficitulbugetar pentru anul trecut la 3,7% din Produsul Intern Brut (PIB),de la nivelul raportat anterior de 1,9% din PIB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO