ZF 24

Bursa americana incepe sedinta in urcare

02.07.2008, 18:21 23

Bursa americana a deschis sedinta de astazi in urcare, investitorii fiind incurajati de noile date conform carora s-a inregistrat un avans al comenzilor in industrie, in ciuda nivelului somajului, care a depasit asteptarile analistilor, conform MarketWatch.

Indicele Dow Jones se mentine pe verde, cu o crestere de 0,1%, avansurile fiind conduse de JP Morgan Chase care a castigat 3,6% la doua ore de la deschidere.

General Motors a fost printre companiile care au tras indicele in jos, acesta pierzand 7,5%, dupa ce Merrill Lynch a scazut ratingul producatorului auto de la "cumpara" la "subperformant".

Indicele S&P 500 a avansat cu 0,2%, la 1.287,42 de puncte. Din cele zece grupuri industriale, companiile financiare au avansat cu 1,5%, in timp ce companiile industriale au scazut cu 1%.

Indicele Nasdaq Composite au scazut cu 0,4%, Microsoft pierzand un procent, dupa aflarea vestii ca gigantul software este inca interesat de Yahoo (+7,4%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO