ZF 24

Cabinetul Boc si-a depus juramantul. Presedintele Senatului, absent de la ceremonie

Guvernul Boc trece testul Parlamentului
23.12.2009, 17:06 22

Membrii cabinetului Boc si-au depus juramantul, la PalatulCotroceni. Inaintea ceremoniei, Traian Basescu le-a spus celorprezenti ca "acum s-a publicat in Monitorul Oficial" decizia deinvestire a Guvernului.

La ceremonie au fost prezenti Patriarhul Daniel, presedinteleCurtii Constitutionale, Ioan Vida, presedintele CamereiDeputatilor, Roberta Anastase, si vicepresedintele Senatului AncaBoagiu. Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a lipsit de laceremonie.

"Speranta mea este ca veti reusi ceea ce, zic eu, a reusitintr-o masura destul de buna si guvernul anterior, sa diminuezeefectele crizei", a declarat presedintele Traian Basescu in finalulceremoniei de depunere a juramantului.

"Este o guvernare care incepe in conditii mai grele decatguvernarea anterioara", a mentionat seful statului.

"Legat de programul de guvernare, cred ca aveti obligatia saexplicati foarte mult. Va trebui sa explicati ca programul deguvernare este pe trei ani, de fiecare data cand acesta va ficomparat cu bugetul pe 2010. Stiu ca va fi foarte greu sa explicatisindicatelor masurile pe care trebuie sa le luati. Ma voi implicade fiecare data cand veti considera ca este necesar sau sindicateleo vor cere".

"Regret lipsa din acest cabinet a PNL si oricand astept dinpartea acestui partid sa participe la guvernare", a incheiatpresedintele Romaniei.

Parlamentul a aprobat, miercuri, investirea Guvernului Boc, cu276 de voturi "pentru" si 135 de voturi "impotriva".

Guvernul se va reuni in sedinta, la ora 18.00, pentru a aprobaproiectul de buget pe 2010, a anuntat premierul Emil Boc, dupavotul de investitura al Parlamentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO