ZF 24

Care sunt provocările firmelor de logistică în 2014, aflaţi de la ZF Logistică & Transporturi Summit

Adriana Pălăşan, vicepreşedinte al asociaţiei de logistică ARILOG. Foto Mihai Dăscălescu

Adriana Pălăşan, vicepreşedinte al asociaţiei de logistică ARILOG. Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Bogdan Alecu

14.03.2014, 00:05 162

În ultimii ani companiile de logistică au realizat investiţii majore în extinderea spaţiilor de depozitare pentru a face faţă în special cererii din partea producătorilor de pe piaţa locală, investiţii care trebuie amortizate în perioada următoare.

Care sunt noile provocări determinate de o piaţă care se extinde în special datorită exporturilor, aceasta va fi una dintre principalele teme de dezbatere în cadrul primei ediţii a ZF Logistică & Transporturi Summit, eveniment care se va desfăşura în data de 20 martie în Bucureşti.

Printre speakeri se numără Adriana Pălăşan, vicepreşedinte al asociaţiei de logistică ARILOG şi mana­ging partner, Supply Chain Management Center şi Radu Dinescu, secretar general al Uniunii Naţionale a Transpor­tatorilor Rutieri din România, cea mai mare organizaţie ce reuneşte transportatorii de pe piaţa locală, vor fi prezenţi.

În contextul în care România a înregistrat o creştere economică de 3,5% anul trecut şi în care cele mai multe companii produc bunuri industriale pentru export, componenta de logistică şi transport participă activ la acest avânt. Piaţa transporturilor, evaluată la peste 6,5 miliarde de euro în cazul celor de marfuri şi la aproape două miliarde de euro în cazul celor de persoane, a fost susţinută inclusiv de către companiile de logistică, care şi-au consolidat businessul şi au realizat investiţii în noi depozite şi centre logistice.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO