ZF 24

Carrefour intra pe piata supermarketurilor

21.05.2008, 14:40 25

Operatorul de retail Carrefour a deschis azi, in Resita (judetul Caras Severin), primul supermarket Artima rebranduit in Carrefour Express, pana la finele anului urmand sa fie redenumite si restul de 20 de magazine achizitionate in 2007.

"Cu aceasta deschidere, Carrefour intra si pe segmentul supermarketurilor in Romania, pentru a completa prezenta sa puternica pe cel al hypermarketurilor. Acest pas ilustreaza strategia grupului de a-si intari prezenta pe pietele in crestere, printr-o abordare multi format, sub un singur brand, adaptata local. Aceasta permite extinderea acoperirii geografice a grupului in Romania", se arata intr-un comunicat al Carrefour.

Supermarketul din Resita va avea o suprafata de vanzare de 1.260 mp si va oferi clientilor o gama de 8.000 de produse alimentare si non alimentare de baza.

Grupul francez a achizitionat in toamna anului trecut lantul de supermarketuri Artima, de la fondul de investitii Enterprise Investors, cu 55 de milioane de euro, intrand astfel pe segmentul supermarketurilor.

Cele 21 de supermarket-uri ale Artima sunt pozitionate majoritar in vestul Romaniei si totalizeaza o suprafata de vanzare totala de 21.000 de metri patrati. Investitia totala in rebranduirea magazinelor Artima in Carrefour Express este de aproximativ sase milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO