ZF 24

Carrefour pleaca din Elvetia si se orienteaza spre America Latina

Carrefour pleaca din Elvetia si se orienteaza spre America Latina
21.08.2007, 12:16 33

Cel mai mare retailer din Europa a anuntat astazi ca isi va vinde participatia de 50% pe care o detine la o compania elvetiana, in cadrul programului de reorientare spre pietele cu un ritm de crestere mai rapid si o cota de piata mai importanta, informeaza Bloomberg.

Carrefour este prezenta in Elvetia prin companiile Distributis AG si Maus Freres la care detine 50% din actiuni. Partenerul elvetian in aceste companii, Coop, a anuntat ca va cumpara actiunile grupului francez pentru suma de 470 de milioane de franci elvetieni (288 de milioane de euro). Cota de piata a celor doua companii era de 1,1%.

Planul de dezvoltare al grupului Carrefour prevede extinderea in America Latina si in Polonia. Retailerul francez va cheltui 1,1 miliarde de dolari (815 milioane de euro) pentru achizitia retelei braziliene Atacado. Totodata, Carrefour va cumpara anul acesta lantul polonez de supermarketuri Royal Ahold .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO