ZF 24

Casa de avocatură Bulboacă şi Asociaţii a câştigat consultanţa juridică la privatizarea Romtelecom

Adrian Bulboacă

Adrian Bulboacă

Autor: Adrian Seceleanu

08.10.2013, 19:45 125

Casa de avocatură Bulboacă şi Asociaţii a câştigat consultanţa juridică în procesul de privatizare a Romtelecom, potrivit unui anunţ al Ministerului Societăţii Informaţionale (MSI). „Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) a încheiat etapa de evaluare a ofertelor depuse pentru finalizarea privatizării Romtelecom. Oferta declarată câştigătoare a fost cea depusă de Societatea „Bulboacă şi Asociaţii”.

Următoarea etapă va consta în semnarea contractului-cadru dintre MSI şi firma de avocatură la o dată ce va fi stabilită ulterior. În urma publicării anunţului de achiziţie de servicii juridice în procesul de finalizare a privatizării a Romtelecom, în data de 26 august 2013 au fost depuse 5 oferte de către societăţile Boştină şi Asociaţii SPRL, Salans FMC SNR Denton Europe - Todor şi Asociaţii, D&B David şi Baias, Bulboacă şi Asociaţii şi Borza şi Asociaţii. Oferta câştigătoare a fost stabilită ca urmare a aplicării criteriului ofertei cu preţul cel mai scăzut”, potrivit MSI.

WikiZF: Profilul companiei Romtelecom

Atribuţiile consultantului juridic vor consta în servicii de asistenţă, consultanţă şi reprezentare juridică pentru MSI în procesul de privatizare a Romtelecom S.A., proces ce va fi realizat de un consultant specializat, bancă de investiţii sau consorţiu format dintr-o bancă de investiţii şi consultant juridic, care se bucură de reputaţie internaţională şi care să aibă capacitatea de a presta şi servicii de investiţii financiare pe piaţa de capital. MSI a lansat în această săptămână şi procedura de selecţie a unei bănci de investiţii.

Statul a anunţat că principala opţiune de vânzare a acţiunilor este listarea la bursă, operaţiune ce ar putea avea loc după o fuziune cu compania-soră Cosmote. Acţionarul majoritar al Romtelecom este grupul elen OTE cu 46% din acţiuni, diferenţa fiind deţinută de statul român.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO