ZF 24

Casa de avocatură Muşat & Asociaţii: După un an şi jumătate am obţinut intrarea în insolvenţă a Asesoft International

Casa de avocatură Muşat & Asociaţii: După un an şi...

Autor: Adrian Seceleanu

06.11.2015, 14:04 717

Casa de avocatură Muşat & Asociaţii a obţinut după un an şi jumătate de la iniţierea demersurilor în numele unei companii din Suedia deschiderea procedurii de insolvenţă a Asesoft International, un furnizor de servicii de IT cunoscut pentru afacerile realizate preponderent cu statul şi care a fost deţinută de omul de afaceri şi deputatul Sebastian Ghiţă până în anul 2012, conform unui comunicat al societăţii.

“Muşat & Asociaţii obţine deschiderea procedurii de insolvenţă a Asesoft International, una dintre cele mai importante companii din domeniul IT, cu o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de lei, pentru o creanţă născută dintr-un contract între profesionişti. În cadrul acestui litigiu, înregistrat pe rolul instanţei din august 2014, Muşat & Asociaţii a reprezentat Transas Marine International, o  companie suedeză de top specializată în livrarea şi instalarea de echipamente de înaltă tehnologie, aplicaţii software, soluţii şi servicii integrate pentru industria maritimă. Litigiul a presupus o analiză amplă a relaţiilor contractuale existente între părţi şi solicitarea unui probatoriu complex”, conform datelor comunicate de societatea de avocatură.

„Una dintre provocările dosarului a fost să demonstrăm că Asesoft se afla în stare de insolvenţă, Transas plătind inclusiv o cauţiune semnificativă pentru a înlătura orice posibilă suspiciune de introducere a cererii de deschidere a procedurii în mod nejustificat. După aproximativ un an şi jumătate de reprezentare în faţa judecatorului sindic, echipa Muşat & Asociaţii a obţinut o decizie favorabilă clientului nostru, stabilind că sunt îndeplinite condiţiile impuse de Legea nr. 85/2014 pentru a dispune deschiderea procedurii insolvenţei Asesoft International, a declarat Mihai Popa, Partner în cadrul Muşat & Asociaţii. “ Echipa de avocaţi a fost coordonată de Mihai Popa, Partener implicat în numeroase proceduri de restructurare, reorganizare sau lichidare de societăţi comerciale din diverse domenii de activitate precum industria farmaceutică, imobiliare, tehnologia maritimă, transport sau construcţii şi a inclus alţi 3 avocaţi cu experienţă în litigii, proceduri de insolvenţă şi recuperare de creanţe”, au adăugat reprezentanţii societăţii.

Asesoft International a înregistrat anul trecut afaceri de 113,8 mil. lei (25,6 mil. euro), în scădere cu 28,5% faţă de anul precedent, conform datelor de la Ministerul finanţelor. Societatea a înregistrat o pierderde de 2,1 mil. lei şi avea datorii totale de 145 mil. lei la 31 decembrie 2014.

În anul 2012 Sebastian Ghiţă, cel care a înfiinţat grupul Asesoft, a anunţat că şi-a vândut participaţiile la toate companiile cu profil IT&C, printre care şi Asesoft International.

Conform datelor din Monitorul Oficial acţionarii firmei sunt societatea Minasee  Holdings  Ltd. din Cipru - care este reprezentată la adunările cu acţionarii de Sorin Adrian Chirilă din Ploieşti şi Cristian Năstăsoiu, de asemenea din Ploieşti. Minasee deţine 99,42856% din acţiunile Asesoft International, iar Năstăsoiu diferenţa până la 100%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO