ZF 24

"Cat va tine asfaltul-minune?", intrebarea care ii macina pe cei din administratia Bucurestiului. Vom mai plomba soselele cu butelia de aragaz?

Primaria a testat o substanta minune care acopera gropile din Bucuresti. Primul test: craterul din Eroii Revolutiei
11.02.2010, 17:24 56

"Cat va tine asfaltul-minune?", intrebarea care ii macina pe ceidin administratia Bucurestiului.Vom mai plomba soselele cu buteliade aagaz

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si sefaAdministratiei Strazilor Bucuresti, Alina Roman, spun ca, unexperiment care priveste plombarea gropilor de pe strazi, care aavut loc in noaptea de miercuri spre joi, in zona Eroii Revolutiei,a fost unul reusit, iar administratia asteapta sa vada cat varezista acest astfalt-minune, inainte de a recomanda firmelor careintretin strazile sa-l achizitioneze.

Alina Roman spune pentru ZF ca acest produs este unulexperimental, este produs de firma franceaza K NG, iar costurilelui ar putea fi ceva mai mari decat cele ale materialului folositin mod traditional pentru astuparea gropilor, dar, daca el rezista,atunci acest lucru s-ar putea dovedi o solutie de luat in seamapentru Bucuresti in situatii limita intrucat poate fi turnat si latemperaturi foarte scazute (-20 de grade), dar si la temperaturifoarte ridicate.
Alina Roman a asistat personal la acest experiment: "Era 11-12noaptea, ningea puternic. Au curatat groapa (o groapa de doi metrilatime si 30 de centimetri adancime, potrivit lui Oprescu), darningea puternic si oricum nu se putea curata bine. Apoi au pus unstrat de criblura, peste care au asezat apoi un liant si apoi incaun strat foarte subtire de criblura. Am asteptat 20 de minute, apoim-am urcat eu cu picioarele pe acel strat. Era inca fierbinte, darse intarise", spune Alina Roman.

Potrivit acesteia, firma franceza garanteaza ca acest produstine zece ani.

Primarul general s-a declarat si el incantat.

"Se pare ca este un experiment reusit, sa le recomandam firmelor(care intretin strazile Bucurestiului - n.n.) sa se aprovizionezecu aceasta substanta, astfel incat gropile ramase dupa inghet sidezghet sa fie plombate in timp de doua saptamani", a spus Oprescu,citat de Mediafax.

Roman spune insa ca Municipalitatea va astepta aceasa primavarasi apoi si vara pentru a face o comparatie intre rezistanta acestuiprodus experimental si cea a materialului traditional folositpentru astuparea gropilor (care, turnat intr-o astfel de vreme, nurezista mai mult de trei saptamani). Suntem insa siguri de unlucru: cu totii speram sa nu ne intoarcem la plombarea soselelor cu butelia de aragaz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24